Riihimäellä kamppaillaan rallin SM pisteistä 24. -25.5.2019 kauden neljännessä osakilpailussa, joka myös avaa rallin SM-sarjan kesäkauden. Kaikkiaan kauden 2019 sarjassa ajetaan 7 osakilpailua.

41. Riihimäki-rallin reitti sisältää 9 erikoiskoetta, joista 7 on varsinaisia metsäerikoiskokeita ja kaksi kaupungin keskustan läheisyydessä ajettavaa yleisöerikoiskoetta. Varuskunnan kahdelle yleisöerikoiskokeelle kilpailijat starttaavat niin sanotulla vetoketjusysteemillä, jossa toiselle ajokerralle kilpailijat lähtevät limittäin ensimmäistä kierrosta ajavien sekaan puolen minuutin välein. Katsojille saadaan näin tiiviisti katseltavaa ja säpinää silmien alle.


Reitti suuntautuu ensin Lopen ja sitten Riihimäen kautta Hausjärven suuntaan. Huollossa Riihimäen Urheilupuistossa käydään kahdesti. Erikoiskokeiden yhteispituus kipuaa kaikkineen 113 kilometriin, joten yhdelle päivälle ajettavaa on riittävästi. Perjantai on varattu nuotitukselle ja lauantaina sitten nuottien toimivuus testataan kilpailussa. Haastavat Kanta-Hämäläiset tiet eivät tunnetusti anna mitään ilmaiseksi, joten nuottien onkin hyvä osua kohdalleen.


SM Riihimäki-ralli on Rallin SM-sarjan lisäksi tällä kertaa näyttämönä myös Rallin Suomen Junioreiden Mestaruussarjan, Nuorten SM sarjan, Trophyn sekä Naisten Cupin osakilpailuille. Näille luokille kilpailu on viiden osakilpailun sarjassa kauden kolmas. RSJM-luokkien kilpailijat kiertävät saman reitin kuIn yleisen SM sarjan kilpailijat, vain sillä erolla että he eivät aja nuotista ja eivät siis ole ennakkotutustuneet reittiin perjantaina. Nuorten ja juniorien kautta on viime vuosina noustu tehokkaasti Yleisen SM sarjaan mukaan ja Riihimäellä on nyt oiva mahdollisuus nähdä tulevien vuosien isoja nimiä.


Kilpailun lähtö ja maali tuodaan aivan kaupungin ytimeen keskustan alueelle, jossa on samaan aikaan paikallisten yrittäjien järjestämä Shopping-tapahtuma. Ennen lähtöä kilpailijat kerätään hyvissä ajoin lähdön odotusalueelle, jolloin katsojilla ja medialla on hyvä tilaisuus päästä jututtamaan ja kuvaamaan kuljettajia. Kilpailukeskus huoltoalueineen on myöskin keskustan läheisyydessä, Urheilupuistossa.